Tek Mesajı Görüntüle
Eski 22 Nisan 2026, 17:44   #17
SiyahSancaktaR
SiyahSancaktaR Kullanıcısının Avatarı

Varsayılan Yanıt: Kadiköy'e Yapılacak Olan 20 bin Kişilik Camii !!

İçeriği görmek için buraya tıklayarak kaydolunuz.
Alıntı:
İlk Gönderen Mezarkabul Mesajı Göster
İbadethane neden gösterişli olsun ki? Gösterişli olmasa namaz kılmayacak mısın? Bu israfa kılıftır. Dinimizce en kutsal mekan kabe değil mi? Kabe küp şeklinde yapıldı. Ayasofya daha gösterişli ama biz namaz kılarken Ayasofya'ya dönmüyoruz. Ak Partililer'in "itibardan tasarruf edilmez." lafından farklı olmadı senin ki?

Bu gösterişi mübahlaştıran zihniyet Emevi zihniyetidir. "Müslümanların çoğu fakir ama olsun, gösterişli camilerimiz var." deyip avunalım.
Alıntı:
İlk Gönderen Mezarkabul Mesajı Göster
Cami haram değil, gösterişli camilere harcanan paralar haram. Bunu diyerek islama saldırmıyoruz, tam aksine gerçek islamı savunuyoruz. Gerçek islam sana gösterişli cami yap demez. Yoksulu gözet der.
@SiyahSancaktaR din adına yapılan hataları eleştirdiğimizde neden islama saldırı olarak algılıyorsun anlamış değilim.
@Mezarkabul yoldaşım;

Anlasilmayan bir nokta var ben siyasi ağızla konuşmuyorum tarafsız yaklaşıyorum farkında isen ama siz aksine muhalif olarak değerlendirmektesiniz hala siyasi örnek veriyorsun.

Bütün dinlerin kutsal mabetleri gösterişli ülkemizde bile mevcut sorun yok ken bizim camiye gelince hemen farklı oluyor.
Bir örnek vereceğim hemen düşman ilan etme.

Bende Atatürk e saygı duyuyorum her Türk gibi.

Şimdi sana desem ki heykeller neden gösterişli bu kadar haddinden fazla yapılmış yapılmakta bu Cumhuriyet ten beri ele alırsak bende bu yönden sana haram israf derim.

Ben Emevilere tabi değil İslam'a tabiyim..

Din adına eleştiri sen çıkıyor sizinki iktidar a olan düşmanlığıniz dine saldırmaya yöneltiyor sizi.

İktisat İslam i temsil etmiyor bu psikolojiden herkesin çıkması lazım..

Fazla cami konusunda bende hemfikir im dedim ayricaa gereksiz israf diye içinde cemaat olmadıktan sonra neye yarar..