Alıntı:
İlk Gönderen SiyahSancaktaR
@ Mezarkabul yoldaşım;
Anlasilmayan bir nokta var ben siyasi ağızla konuşmuyorum tarafsız yaklaşıyorum farkında isen ama siz aksine muhalif olarak değerlendirmektesiniz hala siyasi örnek veriyorsun.
Bütün dinlerin kutsal mabetleri gösterişli ülkemizde bile mevcut sorun yok ken bizim camiye gelince hemen farklı oluyor.
Bir örnek vereceğim hemen düşman ilan etme.
Bende Atatürk e saygı duyuyorum her Türk gibi.
Şimdi sana desem ki heykeller neden gösterişli bu kadar haddinden fazla yapılmış yapılmakta bu Cumhuriyet ten beri ele alırsak bende bu yönden sana haram israf derim.
Ben Emevilere tabi değil İslam'a tabiyim..
Din adına eleştiri sen çıkıyor sizinki iktidar a olan düşmanlığıniz dine saldırmaya yöneltiyor sizi.
İktisat İslam i temsil etmiyor bu psikolojiden herkesin çıkması lazım..
Fazla cami konusunda bende hemfikir im dedim ayricaa gereksiz israf diye içinde cemaat olmadıktan sonra neye yarar..
|
Senin anlamadığın nokta da burada işte. Ben siyasi eleştri yapmıyorum. İslam adına yapılan bir hatayı dile getiriyorum.
Madem diğer dinlerin hataları tekrar eedilecekti. İslam neden geldi?
Emevilere tabi değilsin ama Emeviler'in İslam'a soktuğu şeyleri savunuyorsun.
Gösterişli heykeller de israftır tabii ki ama şöyle bir fark var. Bu heykeller İslam adına yapılmıyor. Camiler İslam adına yapılıyor.
Ama bak şuna karşı değilim. Gösterişli camiler yerine konforlu camiler yapılırsa itiraz etmem. Gösterişe para harcanacağına cemaatin konforuna para harcanmasını tercih ederim.
Yalnız ölsem de eğilmem asla!