kadın cinayetleri
toplumumuzda kadının erkeğe hizmeti zorunluymuş gibi, onun sözünden çıkmaması şartmış gibi , kadının vücudunu mal gibi sahiplenmesinin normalmiş gibi kabul gördüğü... kadınların bu durumlar için yaratıldığı anlayışının hakim olduğu bu düzende düzelmesi imkansız gibi görünen ve ciddi anlamda çok can sıkan üzücü , korkutucu bi halini almıştır ülkemizde...
ve bu durumun sorumlusu gene bir çok açıdan kadına yıkılmıştır... açık giyinmesi, gece yarısı dışarda olması, dış görünüşünün aykırı olması ( dövme , saç tarzı vs) gibi bahanelerle cinayetler meşrulaştırılmaya çalışılmıştır ... hatta kadın cinayetlerinin artmasından dem vuran ve bunu haber yapan bir çok medya kuruluşları bile haber başlıklarıyla subliminal çirkin msjlar vermektedir... misal " geceyi sevgilisinin evinde geçiren kadın öldürüldü " " barda tanıştığı adamın ilişki teklifini reddetmesi sonucu öldürüldü " vs vs vs ... yani sevgilisi olması mı yanlış, evine gitmesi mi yanlış, bara gitmesi mi yanlış... yapılan betimlemelerle cinayetler neden kişide hak etmiş zeminine vurgu yapılarak haberleştiriliyor...
kadınların eğitim ve çalışma hayatına katılması ile elde edilen ekonomik güç, erkeğin reislik durumunun çökmesi ve güç kaybı yaşaması neticesinde değişen durumların hazmedilmemesi ile ciddi bağlantılı olduğunu düşünüyorum...
ciddi ve acil önlemler ve yaptırımlar gerekmektedir
Son düzenleyen: hasnicktir; 12 Haziran 2026, 16:31.
|