Alıntı:
İlk Gönderen hasnicktir
ben savunma yapıyorsunuz tezinde bulunmadım ... "her sorunun cevabı var " cümlenize istinaden sordum ... kuranda bu sorunun cevabı , doğrudan , net ve açık olarak belirtilmemiş ... yani ben göremedim... hani siz gördüyseniz manasında sordum 
|
Allah özgür irade vermiş. Olaylara müdahale etse o özgür irade olmazdı. Kötülük özgür iradenin bir sonucudur. Şöyle açıklayım, bir bıçağın üretilmesinde binlerce fayda vardır, aşçı kullanır, terzi kullanır, çoğu yerde işimize yarar, biri de bıçağı alıp başka birini öldürdüğünü de suç bıçağı üretenin mi? Yoksa eline alanın mı? Cinselliğin evliliğe yada tatmin olmaya faydaları varken, birisi tecavüz etti diye cinselliğin yaratılması mı kötü? Allah'ın bütün kötülüklerin önüne geçmesi demek, kişinin inkarına imkan bırakmamak demektir. Özgür iradenin olmaması demek herkesin mecburi iman etmesi demek, ki bu Allah'ın işine gelir bence. Ama o zaman da iyi insan da iyi kötü insan da iyi mertebesinde olur, işte asıl kötülük budur o zaman.
Filistin de yada dünyanın her yerinde katliam var Allah engel olsun ? Adam öldürülüyor, Allah engel olsun, ben fakirim o zengin, Allah engel olsun? Bütün kötülüklere Allah engel olursa dediğim gibi özgür irade kalmaz. kısacası bütün olan kötülükler imtihan olarak belirtilmiş inanan inanır, inanmayan inanmaz
Ki Kuran'da ne diye aradın

İlerde bana inanmayan insanlar olucak olur mutlaka
Şuraya bir küçük çocuğun suçu ne ayeti ekleyelim mi, böyle düşünecek olursak. 1 tane kutsal kitap yetmezdi.
Net cevap yoksa da dolaylı yoldan vardır
Sadece Kur'an dan değil, Allah'ım peygamber olarak gönderdiği insanların yaptığı, söylediği şeyler, vs vs.